OM OSS

Siv.jpg
Torunn.jpg
Hanne.jpg

Siv
Gyri
Skredtveit 

Daglig Leder

Torunn
Beathe
Johannessen

Kunstformidler

Hanne Sigurdsen Runde

Kunstformidler

Kine
Lilløy Andersen

Kunstformidler

Test2.png

Hilde Botnen og Jørn Erik Øvald, som etablerte Galleri Osebro i 1990, er begge opprinnelig fra Porsgrunn. De bygget bedriften fra grunnen av, sten for sten.

 

Konseptet var månedlige separatutstillinger kombinert med en kommisjon av profesjonelle, norske kunstnere fra hele landet. Galleriet ble utvidet med årene og kunstnerstallen vokste etterhvert til omtrent 150 kunstnere.  I 2010 ble galleriet solgt til Arne Jan Midgaard, rammemaker og samarbeidspartner gjennom mange år.

I dag eies Galleri Osebro av Trude Lyng, Gro Aakre, Sigurd Joakim Juvik, Arne Lyng, Helge Pedersen, Karianne Thorbjørnsen og Torunn Beathe Johannessen. Vi driver galleriet i stor grad etter det opprinnelige konseptet og vi ønsker å vektlegge profesjonalitet i alle ledd, fra håndverk og faglig integritet til det frie kunstneriske uttrykk.

Galleri Osebro brant 3. mai 2018

Den fatale brannen den 3, mai 2018 satte oss kraftig tilbake. Etter salget i 2010 hadde vi allerede vært gjennom noen tøffe år, som egentlig ble innledet med til sammen 3 store byggeprosjekter i Osebrostrøket. Ikke alle disse prosessene inkluderte forståelse og innsikt i at det foregikk næringsvirksomhet i området (midt sagt). Heldigvis ble vi nå omringet av støtte og dugnadsånd som, i tillegg til massiv egeninnsats, gjorde at vi kunne åpne nye Galleri Osebro i Busk Lyd & Bilde sine gamle lokaler i Storgata 170. Bare 6 uker etter brannen åpnet vi sommerutstillingen 2018, èn uke etter skjema. Vi er evig takknemlig til alle som stilte opp for oss. Skulle vi nevne èn spesiell så må det bli Tone Brekke og Hydro Industripark, som skaffet oss kontinuerlige utsmykkingsoppdrag og dermed sikre, gode inntekter denne tiden da ressursene våre krevdes til mye annet enn å drive galleri.