top of page

Runi Langum x 
Arne-Johan Rauan

Om kunstnerene

Runi Langum

 

Utdannet ved kunstakademiet i Trondheim 1978-1983. Hun fortsatte studiene ved Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts, Paris 1983-1986 der hun spesialiserte seg i tegning og fikk 1.prix de dessin i 1986.

Arne-Johan Rauan


Født 30. april 1976 er en norsk kunstner og  indie/pop-musiker med artistnavnet Bellman fra Larvik.

Arne-Johan Rauan studerte skulptur og maleri ved Mølla Kunstskole i Moss, under ledelse av anerkjente kunstnere som Geir Yttervik, Jan-Erik Beck, Barbara Czapran og Edgar Ballo. Etter å ha fullført kunststudier begynte Rauan å eksperimentere med jernet og dens spennende fleksibilitet. Hans skulpturer er ofte semi-abstrakte og har et organisk uttrykk, som står i kontrast til tettheten og hardheten til materialet.

  Sosialt

  • Instagram

  Runi Langum

  • Instagram

  Runi Langum
   

  Strek som tid
   

  Tegning er en impulsmåler. Hver strek bygger opp en større sammenheng . Streken er nært forbundet med kropp og hånd. Den beskriver tiden det tar å forme den.
   

  Hun arbeider med en stor sammenpresset mengde pigment-støv. Et kritt. Det gjør det mulig å dekke store flater. Å male uten bindinger og å tegne tynt eller tykt. På papir eller lerret.

   

  Litografi er den grafiske teknikken som har de samme mulighetene. Da tegner man motivet speilvendt på en fin sandstein. Lito betyr stein. Det er en tung prosess.

  I noen arbeider har hun gravert strekene på steinskulpturer. Nåtids-hellerisninger. 

   

  "Motivet som alltid har opptatt henne er bevegelse"

  Mennesket i naturen og i samhandling. Og hvordan hånd og historie er knyttet til streken. Teknikk og innhold hører sammen i tegningene.
   

  De beskriver liv.  Arne-Johan Rauan
   

  Arne-Johan Rauan studerte skulptur og maleri ved Mølla Kunstskole i Moss, under ledelse av anerkjente kunstnere som Geir Yttervik, Jan-Erik Beck, Barbara Czapran og Edgar Ballo. Etter å ha fullført kunststudier begynte Rauan å eksperimentere med jernet og dens spennende fleksibilitet. Hans skulpturer er ofte semi-abstrakte og har et organisk uttrykk, som står i kontrast til tettheten og hardheten til materialet. Hans arbeider henspeiler gjerne til følelser og hvordan vi blottlegger oss for å oppnå anerkjennelse eller bekreftelse hos andre mennesker. Rauan jobber med en slags "peeling" prosess hvor han ønsker å oppnå balanse mellom fravær av masse eller det negative rom, og den konsentrerte reduksjonen. Kontrastene skaper fokus på det gjenværende og forteller en historie om sterke følelser.

  Rauan er fast representert av en rekke anerkjente gallerier i Norge, Sverige og Danmark.
   

  "Jeg arbeider med antimaterie, minus-masse og negativt rom. Det er den absolutte følelsen som er uttrykkets basis. Klangbunnen av essensen. Skrellet og avkledd. Strippet og svidd. Et øyeblikk forkledd som en balansert bevegelse"

   

  TEKNIKK:
   

  Arne-Johan smelter, bygger og former metallet ved hjelp av en teknikk som består av en reaksjon mellom jern, kobber, gass og elektrisitet. Skulpturene får sin unike, tørre og lavalignende overflate i den andre delen av prosessen, som er en kombinasjon av klarlakk, pigment og trykkluft.

   

  bottom of page