top of page

Sjur Dagestad

Om kunstneren

Født 6.mai 1961 i Oslo

Han er gründer av innovasjonsselskapet Innoco AS.

Han har vært Professor II i Innovasjon ved NTNU, professor II i Innovasjon ved Høgskolen i Sør-Østnorge samt professor II i Innovasjon ved Høgskolen på Gjøvik.

 

Innovasjonsdirektør/utviklingssjef i Tomra Systems ASA (Panteautomater), utviklingssjef i HTS (Bilbarnestoler) og FoU-direktør i Auragruppen (Ventilasjon). Dagestad og Ødemark var første vinnere av Reodorprisen[1]. Sammen med Odd Christer Solberg drev han gruvekompaniet SODA.

 

Dagestad har skrevet en rekke bøker innen innovasjon, så som Vekstbedriften, Innovasjon i praksis, Innovatører i praksis og Innovasjon i offentlig sektor. Han har også skrevet barnebøker

Sosialt

    Det var skulptøren vi oppdaget først, men Sjur Dagestad har tusen titler…

    Vi kom litt tilfeldig i kontakt med denne utrolig fascinerende kunstneren, men så var det en av oss som gjenkjente han som foreleser innen innovasjon. Vi vet at han er Norges første vinner av Reodorprisen, skriver barnebøker, er tegneserieforfatter, og så baller det bare på seg….

    Sjur har jobbet som sveiser, lastebilsjåfør, innovasjonssjef og professor. Som 17-åring ble han innkalt til rektor, som spurte om han ville bli rørlegger eller studere videre. Begge deler ble nemlig ansett som umulig på videregående i Brumunddal i 1978. Sjur sa: Ja takk, begge deler og ble landets yngste Jøtulmontør. Siden han ikke hadde førerkort ennå, måtte kundene komme og hente ham. I ventetiden mens ovnen brant seg varm solgte han livsforsikringer.

    Noen år senere finner vi ham igjen som fjellklatrende skytebas i eget gruveselskap eller som fjellklatrer i en av bøkene til Stein P. Åsheim.  Selv liker han å kalle seg tegneserieforfatter. Mannen er nemlig introvert og i tillegg en kjent foredragsholder. Hvis vi skal putte ham i bås så havner han mest sannsynlig sammen med Kjell Aukrust. Kort fortalt lager Sjur Reodor Felgen-aktige skulpturer med absurde tekster.

    bottom of page